Moederdag!

Het is in de tulpvakantie weer moederdag, voor alle juffen een reden om te gaan knutselen voor de mama’s. Op mijn school hadden mijn collega’s een geweldig idee: Een moesje voor moesje! Met andere woorden: appelmoes voor mama. Met de kinderen appelmoes maken, eventueel een etiketje laten tekenen voor op de glazen potjes (die de kinderen zelf mee kunnen nemen van thuis) en een stukje (geruite) stof over het deksel (met een elastiekje) en klaar is Kees.

We hebben bij de boer goedkope appeltjes gekocht en elk kind mocht een half appeltje in stukjes snijden (de kindermesjes van Ikea deden het goed en veilig). Alle appelstukjes in een kom en zo’n 20 minuten in de magnetron met een laagje water. Beetje prakken en klaar is de moes! (Wij hebben wat gesmokkeld en met blikken de zelfgemaakte moes aagevuld. Anders moesten de juffen wel zo’n 50 appels per klas schillen!)

Natuurlijk moet de moes nog bijna 2 weken worden bewaard, maar dat schijnt geen probleem te zijn als je het maar in laat vriezen tot die tijd. Even papa inschakelen dus, of je pakt het potje in in aluminiumfolie zodat mama nog niet ziet wat het is. Ik liet de kids voor erbij nog een appeltje met gedicht uitprikken en kleuren. Het etiketje kan ook nog gekleurd worden.

Het gedichtje (onbekende auteur):

Ik hou hou van appelmoes,
Ik hou van pindakaas,
Ik hou van chocomel,
Ik hou van speculaas.
Ik hou van rood en geel,
Van groen en paars en blauw,
Maar het aller aller meeste hou ik toch van jou!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

1 Reactie

  1. Prinsesje

    Wat een ontzettend leuk idee!

Geen reacties toegestaan.