Winactie: win een online typecursus van Typetuin!

typetuin1Als puber kreeg ik op de middelbare school de kans om blind te leren typen. Dat leek me toen oersaai, dus ik heb het aanbod afgeslagen. Achteraf had ik dat natuurlijk wel moeten doen, het is zo ontzettend handig om goed en snel te kunnen typen. Het bespaart tijd en soms veel frustratie. Gelukkig ben je nooit te oud om blind te leren typen, dus heb ik me op de online typecursus van Typetuin gestort. Want dat ik als ICT-coördinator niet blind en met alle vingers kan typen, vind ik eigenlijk niet kunnen.

Als je met de cursus van Typetuin begint zijn er verschillende filmpjes die je op weg helpen, met onder andere tips over de juiste houding en vingeroefeningen. Het is de bedoeling dat je tijdens het maken van de oefeningen muntjes verzamelt, waarmee je in het prijzenkasteel prijzen kunt kopen. Dit is voor kinderen een leuke motivatie om door te blijven gaan met de cursus. Als volwassene heb je hier misschien minder oren naar, toch is het een leuk extraatje. Je vorderingen delen op Facebook of Twitter kan ook motiveren. Het advies is om twee keer per dag 15 minuten te oefenen. Als volwassene typetuin2is het handig om in je agenda vaste momenten in te plannen voor de cursus, ik merk dat ik het nog weleens vergeet als ik het niet in mijn agenda zet.

De oefeningen zijn goed te doen, het is in mijn geval wel lastig om niet stiekem op het toetsenbord te kijken… Maar uiteindelijk leer je het pas echt als je de oefeningen echt blind maakt. Het is erg fijn dat de cursus adaptief is, zodat je altijd op je eigen niveau aan het oefenen bent. Uiteindelijk werk je toe naar een examen, de examennorm kun je zelf instellen. Als ik de norm van 100 aanslagen per minuut uiteindelijk haal zal me dat een enorme tijdswinst opleveren. Voorlopig oefen ik nog even door, ik merk zeker al een vooruitgang.

Winnen?

Wil jij ook eindelijk echt goed leren typen? Van Typetuin mag ik een typecursus weggeven!

Laat hieronder een berichtje achter en wie weet win jij een online typecursus van Typetuin!
Meedoen kan t/m 1 maart 2015, de winnaar krijgt 2 maart 2015 via e-mail bericht.

En de winnaar is… Marijke! Gefeliciteerd!

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook

9 Reacties

 1. danielle kreb

  Ik zou zo graag deze type cursus winnen voor mijn dochter Anne. Haar gedachten gaan veel sneller dan haar vingers en daardoor is ze veel te lang bezig met het typen van haar schoolwerk. Wat gun ik haar deze typecursus.

 2. Marijke

  Ik ben net 60 jaar geworden en werk veel en graag op de computer en tablet. Voor mijn werk als juf ( allll die verslagen) maar ook voor de fun. Alleen typ ik nog steeds met één vinger! Ik zou best met Typetuin éindelijk eens leren typen, ha ha !,

 3. Liesbeth

  ooit leren typen maar nooit goed onderhouden dus nu zit ik tussen wal en schip; met twee vingers typen vind ik suf maar met 10 ben ik zoooo sloom. Ik ben helemaal klaar voor een opfriscursus!!

 4. Jamie Roest

  Ik zou de typecursus graag willen winnen, om volgend jaar goed voorbereid naar de middelbare school te gaan.

 5. sanae

  ik zou hem heel graag willen winnen,zodat ik als ik naar het voortgezet onderwijs ga heel snel en goed kan typen.

 6. Linda

  Ik zou de typecursus graag winnen voor mijn zoon: hij heeft in groep 8 nog steeds een abominabel handschrift en dit wil ik de docenten in het VO besparen…

 7. Lenneke

  Ik zit inmiddels op de middelbare school en op mijn heuze bucketlist staat ‘leren typen met 10 vingers’! Dit zou dus erg leuk zijn als ik win!

 8. Maaike

  ik zou deze cursus graag willen winnen want dan hoeft Jessi niet alle verslagen te typen omdat ze dat sneller doet dan ik!

 9. Anita H.

  Ik maak graag kans!

Geen reacties toegestaan.